Još bez minimalne cene rada

Bez autora
Mar 08 2011

Ministartvo finansija još nije predložio minimalnu cenu rada, tako da bi sednica Socijalno-ekonomskog saveta trebalo da se održi u narednih 15 dana. Traži se rešenje da cena bude između 96 i 105 dinara, odnosno između cene koju su tražili poslodavci i sindikati.Ideja je da se socijalnim partnerima ponudi vrsta sporazuma koji će važiti do kraja godine i da se precizno definišu obaveze od strane države, ali i od drugih socijalnih aktera.

Još bez minimalne cene radaMinistartvo finansija još nije predložio minimalnu cenu rada, tako da bi sednica Socijalno-ekonomskog saveta trebalo da se održi u narednih 15 dana, rekao je ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić.

"Tražimo rešenje da cena bude između 96 i 105 dinara, odnosno između cene koju su tražili poslodavci i sindikati", kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, ideja je da se socijalnim partnerima ponudi vrsta sporazuma koji će važiti do kraja godine i da se precizno definišu obaveze od strane države, ali i od drugih socijalnih aktera.

Ljajić je istakao da bi u uslovima krize, jedan takav socijalni dogovor doprineo ukupnoj stabilnosti zemlje i stvaranju ambijenta za prevazilaženje posledica krize.

Sednica Socijalno ekonomskog saveta trebalo je da bude održana još pre dve nedelje, ali je i tada saopšteno da Ministarstvo finansija još uvek pravi analizu povećanja minimalne cene rada a da se ne ugrozi makroekonomska stabilnost.

Sindikati traže da se minimalna cena rada poveća sa 95 na 105 dinara po radnom satu dok poslodavci pristaju na povećanje od jednog dinara odnosno na 96 dinara. Zato će, kako je najavljeno, odluku o povećanju doneti Vlada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik